IN -EN VERKOOP INSTRUMENTEN

Het atelier koopt en verkoopt strijkinstrumenten en de bijbehorende accessoires (strijkstokken, koffers, hoezen en standaarden). Hierdoor is de keuze in het atelier gevarieerd. Voor ieder zijn smaak en beurs zit er wel wat bij.

Alle ingekochte instrumenten worden naar de standaard van het atelier aangepast en zo nodig verbeterd om de klant het best mogelijke te bieden wat het instrument kan geven. 

Kijk in onze webwinkel welke selectie aan instrumenten er op dit moment beschikbaar zijn.
Wij raden u aan om instrumenten en strijkstokken altijd te komen uitproberen. Het online aanschaffen van instrumenten is natuurlijk mogelijk, maar u wilt toch eerst de klank horen, voordat u een besluit neemt. Dit geld ook voor strijkstokken.

Inkoop van instrumenten van particulieren is mogelijk. De inkoopmogelijkheden hangen van een aantal factoren af, onder andere:

 • past het instrument mogelijk in de collectie van het atelier.
 • wat is de staat van het instrument. Met andere woorden wat zijn de kosten voor de vioolbouwer om het instrument weer verkoop klaar te maken naar de standaard van het atelier.
 • wat is de huidige marktwaarde.
 • kan er een “gezonde” marge behaalt worden op het instrument.
 • wat is de door de klant gevraagde inkoopprijs voor de vioolbouwer. Ligt die te ver uit elkaar, dan is het misschien niet verstandig om op dit moment het instrument te verkopen/in te kopen.
 • Inkoop kan alleen plaatsvinden als u een geldig Nederlands legitimatiebewijs kunt overleggen en een geldig Nederlandse IBAN om het bedrag op over te maken. Bedragen worden nooit contant uit betaald.

Consignatie – de verkoop uit handen geven

Wanneer u geïnteresseerd bent om uw instrument of strijkstok via het atelier te verkopen, kunnen we u daarbij helpen. Onze uitgebreide klantenkring en kennis zorgen voor zichtbaarheid voor het juiste publiek. Het instrument dient altijd in optimale representatie en speelbaarheid aangeboden te worden om aan de standaard van het atelier te kunnen voldoen en om zorgeloos verkocht te kunnen worden. Dit kan betekenen dat u alvorens het te kunnen aanbieden, onderhoud of reparaties moet laten uitvoeren.
Na een zorgvuldige afweging en onderzoek kan een instrument contractueel bij het atelier te koop worden aangeboden. U geeft hierbij het verkooprecht uit handen terwijl het instrument natuurlijk nog altijd uw eigendom is.
Het atelier communiceert met de potentiële koper dat het betreffende instrument in consignatie is, zodat de voorwaarden en condities duidelijk zijn voordat de koop gesloten wordt. Instrumenten kunnen voor consignatie aangeboden worden voor een minimale tijdsduur van één jaar. Er kan nooit een verkoopdatum bedongen worden. Er geld een minimum commissie voor het in consignatie nemen van instrumenten. Vraag naar de voorwaarden.

Inruil van een bij het atelier gekocht instrument is aan een aantal spelregels gebonden:

 • Wanneer u een instrument aanschaft in het atelier van veel betere klasse, kan een bij het atelier gekocht instrument bijna altijd ingeruild worden, mits de staat van het instrument dit ook toestaat.
 • Ik koop in principe geen instrumenten terug als er niets wordt ingeruild. In uitzonderlijke omstandigheden kan daar van afgeweken worden, maar dan wordt er vanuit de vioolbouwer gekeken als of het een inkoop is. De prijzen liggen daar beduidend lager van.
 • De inruilwaarde van het instrument hangt onder andere af van:
  • de huidige marktwaarde
  • staat van onderhoud (wat zijn de kosten om het weer in originele staat te brengen)
  • is er een btw margeregeling van toepassing.
 • Het atelier geeft bij verkoop van een instrument nooit een inruilindicatie. De inruilwaarde kan alleen bepaald worden op het moment dat een instrument “geruild” wordt.
 • Een online of telefonische indicatie van een inruilwaarde kan niet gegeven worden. Het instrument moet altijd in het atelier ter beoordeling aangeboden worden.
 • Inruilen in combinatie met het gaan huren van een instrument is niet mogelijk.
 • Het atelier altijd heeft de vrijheid om een inruil niet uit te voeren (met of zonder opgaaf van reden).