ALTVIOOL HUREN

Het juiste adres bij u in de buurt voor het huren van altviool vanaf € 24,00

Voor een startende altvioolspeler is het verstandig om eerst een instrument te huren. U weet immers nog niet of het wel echt leuk is. Het is jammer als u dan een groot bedrag moet neertellen om het uit te proberen. Vooral voor kinderen is dit de manier om te starten en door te groeien totdat er op een heel instrument gespeeld kan worden (de instrumentmaat die volwassenen bespelen). Het atelier biedt u de mogelijkheid om, in de kop van Noord-Holland, op een gunstige en ongecompliceerde manier een altviool te huren.

Voor elke leeftijd, elke lichaamslengte en elke smaak is er een passend instrument. Speciaal voor kinderen die altviool willen spelen, zijn er kleine altviolen.
Laat u door mij voorlichten over de juiste maat van het instrument. Met vakkundig advies kiest u het instrument dat bij u past.

Per 1 september 2023 zijn de prijzen als volgt:

1/2 altviool – € 24,00
3/4 altviool – € 24,00
4/4 altviool vanaf corpuslengte 38,5 cm – € 26,00

U betaalt bij het starten van de huur altijd een borgsom voor het instrument. De borg staat gelijk aan een half jaar huur.
Een instrumentenverzekering is bij de huur niet inbegrepen. Een instrumentverzekering dient u eventueel zelf af te sluiten. Dit kan soms als extra op uw kostbaarhedenverzekering, maar vraag het altijd na of dit bij uw verzekering ook mogelijk is voor gehuurde instrumenten. Beter is een aparte instrumentenverzekering af te sluiten. Verzekeren is geen overbodige luxe!

Een altvioolset wordt geleverd met vioolkoffer, strijkstok, schoudersteun (Wolf- of Kun stijl), hars en twee reservesnaren. Verder zult u zaken aantreffen die noodzakelijk zijn voor het juist onderhouden van het instrument.

Snaren en beharen inclusief:
De snaren en het beharen inclusief zorgt er voor dat het instrument in optimale speelstaat blijft. Voor altviolen op aanvraag 1x per jaar gratis een set snaren. Daarnaast kan de strijkstok gemiddeld 1x per 2 jaar voorzien worden van een nieuwe bos haren.
Naast de zekerheid van goed materiaal kan in het Atelier de snarenset gratis voor u op het gehuurde instrument worden gezet. Het instrument wordt dan direct even nagekeken en zo nodig geoptimaliseerd.

Wilt u een uitgelezen kwaliteit huur -instrumenten? Dat kan! De huurprijs is afhankelijk van de waarde van het instrument.

Huurinstrument kopen? Dat kan!
Wilt u na een huurperiode, lang of kort, het instrument of een ander instrument van het atelier aanschaffen, dan kunt u van het aankoopbedrag maximaal een jaar lang huur aftrekken van de totaal prijs. Huurt u korter dan een jaar dan geldt natuurlijk een aftrek van het aantal gehuurde maanden.

Het atelier heeft geen huurkoop constructie. Dit zorgt er namelijk voor dat u een BKR registratie krijgt voor een lening. Het atelier zou dan ook verplicht allerlei rompslomp door moeten worstelen, waar niemand op zit te wachten.

Een afspraak voor het huren van een instrument neemt snel een uur in beslag. Maak hier altijd een afspraak voor. Zo kan ik het goed voorbereiden en de tijd voor u nemen om samen een geschikt instrument uit te zoeken.

Pas op met internetaanbieders die instrumenten aanbieden voor zeer aantrekkelijke prijzen.
Overleg ook altijd even met de docent of die het instrument geschikt acht.