CONTRABAS HUREN

Het juiste adres bij u in de buurt voor het huren van contrabas vanaf € 52,50 per maand.

Voor een startende bespeler van een contrabas is het verstandig om eerst een instrument te huren. Contrabas hurenU weet immers nog niet of het wel echt leuk is. Het is jammer als u dan een groot bedrag moet neertellen om het uit te proberen. Vooral voor kinderen is dit de manier om te starten en door te groeien totdat er op een heel instrument gespeeld kan worden (de instrumentmaat die volwassenen bespelen). Het atelier biedt u de mogelijkheid om, in de kop van Noord-Holland, op een gunstige en ongecompliceerde manier een contrabas te huren.

Het atelier verhuurt op dit moment alleen 3/4 maat voor (jong) volwassenen. Laat u door mij vakkundig voorlichten of de maat van het instrument bij u past.

Per 1 september 2023 zijn de prijzen als volgt:

3/4 contrabas – vanaf € 52,50

U betaalt bij het starten van de huur altijd een borgsom voor het instrument. De borg staat gelijk aan een half jaar huur.
Een instrumentenverzekering is bij de huur niet inbegrepen. Een instrumentverzekering dient u eventueel zelf af te sluiten. Dit kan soms als extra op uw kostbaarhedenverzekering, maar vraag het altijd na of dit bij uw verzekering ook mogelijk is voor gehuurde instrumenten. Beter is een aparte instrumentenverzekering af te sluiten. Verzekeren is geen overbodige luxe!

Een contrabasset wordt geleverd met hoes, strijkstok, parketbeschermer en hars. Verder zult u zaken aantreffen die noodzakelijk zijn voor het juist onderhouden van het instrument.

Snaren en beharen inclusief:
De snaren en het beharen inclusief zorgt er voor dat het instrument in optimale speelstaat blijft. Voor contrabassen op aanvraag 1x per drie jaar gratis een set snaren. Daarnaast kan de strijkstok gemiddeld 1x per 2 jaar voorzien worden van een nieuwe bos haren.
Naast de zekerheid van goed materiaal kan in het Atelier de snarenset gratis voor u op het gehuurde instrument worden gezet. Het instrument wordt dan direct even nagekeken en zo nodig geoptimaliseerd.

Wilt u een uitgelezen kwaliteit huur -instrumenten? Dat kan! De huurprijs is afhankelijk van de waarde van het instrument.

Huurinstrument kopen? Dat kan!
Wilt u na een huurperiode, lang of kort, het instrument of een ander instrument van het atelier aanschaffen, dan kunt u van het aankoopbedrag maximaal een jaar lang huur aftrekken van de totaal prijs. Huurt u korter dan een jaar dan geldt natuurlijk een aftrek van het aantal gehuurde maanden.

Het atelier heeft geen huurkoop constructie. Dit zorgt er namelijk voor dat u een BKR registratie krijgt voor een lening. Het atelier zou dan ook verplicht allerlei rompslomp door moeten worstelen, waar niemand op zit te wachten.

Een afspraak voor het huren van een instrument neemt snel een uur in beslag. Maak hier altijd een afspraak voor. Zo kan ik het goed voorbereiden en de tijd voor u nemen om samen een geschikt instrument uit te zoeken.

Pas op met internetaanbieders die instrumenten aanbieden voor zeer aantrekkelijke prijzen.
Overleg ook altijd even met de docent of die het instrument geschikt acht.